Депутати Сіянецької та Мощаницької сільських рад підтримали створення однієї ОТГ на території району

22 Травня 2017, 16:06
4618

Минулого тижня відбулися сесії сільської ради у селі Мощаниця та в селі Сіянці. На порядку денному було питання щодо створення об’єднаної територіальної громади з центром у місті Острог. На засіданнях були присутні голова Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович та перший заступник Іван Сопіга. 

У своєму виступі голова адміністрації звернув увагу на низку важливих повноважень, які надаються об’єднаній територіальній громаді при її створенні.

Процес децентралізації передбачає надання адміністративних послуг, управління ФАПами, закладами освіти, комунальними закладами, створення пожежних відділень, фінансова відповідальність в управлінні об’єктами з поточними та капітальними ремонтами та ще чимало повноважень, які були забрані владою раніше, – говорить Богдан Турович.


По завершенню обговорень депутати Мощаницької сільської ради та члени виконавчого комітету вирішили провести опитування щодо приєднання Мощаницької сільської ради до об’єднаної територіальної громади з центром в місті Острог. За проханням сільського голови Олександра Чубика спеціалістами буде зроблений розрахунок фінансової спроможності об’єднаної територіальної громади, в яку буде входити Вельбівненська, Мощаницька, Почапківська та Милятинська сільські ради.

Депутати та члени виконавчого комітету Сіяньцівської сільської ради підтримали об’єднання територіальної громади з центром в місті Острог.

Читайте також: 

Острозький район буде однією територіальною громадою

Керівництво Острожчини обговорило із жителями Українки позитиви від створення однієї ОТГ на території району

За матеріалами Острозької РДА

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024