День Перемоги: пам`ятна хода, мітинг та квіти пам`яті

09 Травня 2017, 15:06
5096

У вівторок, 9 травня, в Острозі відбулася низка заходів з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відбулася пам'ятна хода острожан від Майдану Свободи до Меморіалу Слави.



БІЛЬШЕ ФОТО

На меморіальному комплексі відбувся мітинг за участю представників влади, ветеранів, учнівської та студентської молоді, представників політичних партій та громадських організацій, мешканців міста.





«Ми все більше віддаляємося від тих трагічних подій другої світової війни, але пам'ять жива. Була війна, була перемога. Для українців перемога далася надто дорогою ціною, мільйони загиблих на фронті, мільйони жертв цивільного населення. Для керівництва радянського союзу це була статистика, для українських сімей - трагедія. Сьогодні варто в першу чергу згадати тих, хто загинув за наше мирне життя» – каже голова Острозької РДА Богдан Турович.

Після вітальних слів, учасники заходу поклали квіти до Вічного вогню меморіального комплексу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто навічно залишився молодим у нашій пам'яті.



БІЛЬШЕ ФОТО


На виході із меморіального комплексу всі охочі могли прикріпити квітку маку на карту України, як символ пам'яті про події 70-річної давнини та загиблих героїв.


БІЛЬШЕ ФОТО

 

Коментарі
09 Травня 2017, 19:52
Змішали в купу савєцкую армію окупантів України і справжніх захисників і борців за Україну - воїнів УПА. У вас хоч елементарні знання і совість є?<br/>Кінець Другої Світової - 2 вересня, хто не знав. <br/>9 травня - день перемоги Колими над Бухенвальдом.<br/>Хочете згадати і вшанувати мільйонні жертви? В церкву, на панахиду! Мовчки, в задумі схилили коліна і помолилися. Тиша в місті до вечора. <br/>Доки будемо мітингувати на кістках і крові?
10 Травня 2017, 00:58
Якби не &quot;савєцка армія окупантів України&quot; Ви би зараз якомусь Гансу чистили взуття. <br/>Чи Вам німецькі окупанти ближчі до серця?
10 Травня 2017, 02:28
&quot;Зіг хайль Рудольф Гесс, гітлерюгенд - СС&quot; - кричали вболівальники збірної україни на матчі україна - сербія в харкові 15 листопада 2016 р. Отже нацизм не переможено в 2 світовій тому 2 внресня ніхто не святкує. А всі адекватні люди 9 травня святкують День пе
10 Травня 2017, 02:29
* День перемоги у Великій Вітчизняній Війні
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024