На конкурс пам`яті Леоніда Матюка з`їхалися скрипалі із десяти областей України

07 Травня 2017, 11:24
6004

В Острозі 6 травня відбувся конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах пам'яті Леоніда Матюка. На конкурс з'їхалося 16 ансамблів і 24 солісти з 10 областей України.

«У нашому житті ми зустрічаємо безліч людей, але нам трапляється щастя зустрічати особистостей. У цьому залі нас зібрала видатна постать культурного життя нашого міста постать Леоніда Григоровича Матюка. Це людина, котра свій слід, своє бачення та ставлення до життя, свої життєві принципи втілила у власній сім'ї, свій талант, музичну майстерність продовжила у своїх учнях», – розповідає під час відкриття начальник відділу культури та туризму Ольга Лозюк



 

Леонід Григорович навчався в Острозькій ЗОШ№1, закінчив музичну школу (клас скрипки), став першим учнем школи з-поміж скрипалів, який обрав музику своїм життєвим шляхом. Навчався у Рівненському музичному училищі та у Рівненському педагогічному інституті. З 1966 року і до останніх днів життя працював вчителем по класу скрипки в Острозькій дитячій музичній школі. Довгий час був заступником директора, працював на посаді директора Нетішинської школи мистецтв. Неодноразово його учні ставали призерами конкурсів, багато хто з них обрав музику своєю професією.

«Леонід Григорович любив життя, любив все що навколо нього, любив кожну ноту, був надзвичайно щирою людиною і це відчувалося при спілкування та просто при потиску руки. Я переконаний, що конкурс проходитиме щороку, я особисто робитиму все для того, щоб він з кожним роком ставав кращим», – зауважує заступник голови Рівненської Обласної ради, меценат конкурсу Олександр Корнійчук.


2
Виступ учениці Леоніда Григоровича на відкритті конкурсу
Виступ учениці Леоніда Григоровича на відкритті конкурсу





Учасники змагалися у двох категоріях: ансамблі та солісти. Прослуховування відбувалися одночасно в актовій залі Національного університету «Острозька академія» та в актовій залі Острозької дитячої школи мистецтв.

За підсумками конкурсу члени журі високо оцінили рівень підготовки учасників. Зауважили, що учасники конкурсу були достойними, мали високий рівень підготовки, тому до кінця прослуховування зберігалася інтрига, хто стане переможцем. Діти, які не досягли високих результатів, зрозуміли до чого їм потрібно прагнути. І власне, що є основним завданням конкурсу, шукати себе, бачити перспективу, зрозуміти свої помилки.

«Мене зараз переповнюють дуже позитивні емоції, тому що дуже хвилювалися, адже підготовка була надзвичайно складною ми були трохи обмежені в термінах. Ми намагалися зробити все достойно. Завдяки тому, що міська рада виділила кошти, ми мали змогу виготовити друковану продукцію та придбати сувеніри для учасників, вчителів та концертмейстерів. А ще хочеться подякувати меценатам, які надали певні кошти на проведення конкурсу, саме з них ми змогли закумулювати призовий фонд. Діти отримали заохочувальні премії, щоб хотілося повертатися», – ділиться враженнями директор Острозької дитячої школи мистецтв Наталія Балаушко

Викладачі, учні яких брали участь у конкурсі зазначали, що бували на багатьох подібних заходах і мають із чим порівнювати, тому з впевненістю можуть сказати, що конкурс ім. Леоніда Матюка був організований на досить високому рівні. Вони висловлюють щирі слова вдячності організаторам за індивідуальний підхід та гарну атмосферу.








1





 

Коментарі
09 Травня 2018, 15:14
Дуже дякуємо організаторам конкурсу!!! <br/>Пройшло кілька днів, а наша родина все ще живе враженнями від конкурсу, теплого прийому, щирих людей, краси міста... <br/>Ми відвідували безліч конкурсів раніше, але можемо сказати без перебільшення - такої теплої атмосфери, такого прийому, таких емоцій не отримували раніше ніколи! <br/>Окреме спасибі за екскурсію по Острозькій Академії, дякуємо екскурсоводу Віталію, діти в захваті, пам'ятають навіть дати! <br/>Щире дякуємо!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024