У області розглянули пропозиції Острожчини по створенню однієї ОТГ на території району

06 Травня 2017, 18:57
3141 Джерело: rv.gov.ua

Робоча група у Рівненській ОДА затвердила зміни до перспективного плану формування територій громад  Рівненщини. 

Аби пришвидшити процес об’єднання громад, у Рівненькій ОДА відбулося засідання регіональної робочої групи, яка  розглянула усі пропозиції районів та  ухвалила відповідні рекомендації для сільських рад, які гальмують процес децентралізації.

Затвердили зміни до перспективного плану запропоновані керівницвтом Острозького району, тепер замість двох громад в районі буде лише одна  Острозька ОТГ.

Підготовлені зміни до перспективного плану формування територій громад Рівненської області будуть розглянуті на сесії Рівненської обласної ради 2 червня.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зауважив, що 18 ОТГ цьогоріч перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державою. У результаті фінансової децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли у двічі, а подекуди і у 4 рази. Лише за 3 місяці цього року доходи збільшилися на 60%. Значно пришвидшать децентралізацію нещодавно ухвалені  Верховною Радою зміни до закону. Згідно з ними стало можливим приєднання до вже існуючих ОТГ, а також дозволили об’єднуватися селам з різних районів.

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024