Студентка із Острога серед переможців Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика

02 Травня 2017, 17:21
3733

Оприлюднили список цьогорічних переможців Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Серед яких студентка Національного університету «Острозька академія» Гавінська Інна-Марія.

Журі перевірило 960 робіт, виконаних переможцями заключного етапу – учнями 3-11 класів, студентами вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів. Роботи надсилались оргкомітетами з усіх областей України. У підсумку було визначено 42 переможці. 

Гавінська Інна-Марія навчається на 1-му курсі Національного університету «Острозька академія» опановує спеціальність «Міжнародні відносини». Успішно виконавши чотири завдання фінального етапу конкурсу дівчина виборола призове 3 місце.

1

 

«Оскільки я навчаюся не за гуманітарним фахом, то завдання не виходили за рамки шкільної програми. Потрібно було зробити синтаксичний розбір речення, виправити помилки у написанні складних слів, аргументуючи свої корективи правилами з правопису, утворити прикметники від поданих слів та написати твір на тему «Очі - дзеркало душі». Але, як відомо, що легшими є завдання, то важче звернути увагу журі саме на свою роботу» – ділиться враженнями від участі у конкурсі  Інна-Марія.

Студентка розповідає, що ще у школі кілька разів перемагала на Всеукраїнському етапі олімпіади з української мови та навіть була лауреатом стипендії Президента України.

«Мої знання з української мови – обов'язок перед державою, інтереси якої я хотіла б представляти в майбутньому. Я не вважаю добре знання рідної мови чимось надзвичайним» – каже дівчина.

Вже 16 травня відбудеться нагородження переможців у Києві.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024