Діти, що навчаться у спеціалізованій школі-інтернат, проживають в неналежних умовах

23 Квітня 2017, 13:41
4525 Джерело: ombudsman.gov.ua

На початку квітня регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Рівненській області Олег Торкунов та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Сергій Іллюк, а також громадський монітор здійснили повторний моніторинговий візит до Острозької спеціалізованої школи-інтернату № 2 І-ІІ ступенів.

В установі зафіксовано низку недоліків.

Щоб дістатися від спальних до навчальних корпусів, дітям необхідно переходити проїжджу частину дороги, а діти часто йдуть до школи без супроводу дорослих. Про це йдеться на саті Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Проблемою школи-інтернату є недотримання норм проживання на одного вихованця, тому що заклад розташований у пристосованих будівлях. Так, у кімнаті площею біля 24 м2 проживає 14 дітей, при нормі розміщення не більше чотирьох в одній спальній кімнаті. Проте, якщо селити дітей згідно норми. то у житловому корпусі можна розмістити лише 80 дітей, а в школі навчається 120.


 

У багатьох спальнях не вистачає приліжкових тумбочок, недостатня кількість шаф для одягу, практично відсутні стільці.

У двох санітарних кімнатах є лише чотири умивальники, що недостатньо для такої кількості дітей. У спальному корпусі відсутні душові кабіни, діти можуть митися лише раз на тиждень у лазні.

Адміністрація школи неодноразово зверталася з цього приводу до керівництва Рівненської обласної ради, розроблялася проектна документація, однак проект так і не було профінансовано.

Актуальною проблемою у школі-інтернаті є також добудова навчального та спальних корпусів, дообладнання ігрового майданчика, розташованого біля спального корпусу.

Також було виявлено порушення санітарно-гігієнічних вимог у харчоблоці щодо роздільного зберігання м’яса та рибних продуктів.

Члени моніторингової групи поінформували керівництво закладу про виявлені недоліки і порушення та надали рекомендації щодо їх усунення.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром