Молодь мандруватиме «Стежками Князів Острозьких»

10 Квітня 2017, 13:36
2916

Вже втретє на теренах Рівненщини пройде табір «Стежками Князів Острозьких», організовують його представники Національного Альнсу.  Цьогоріч табір-мандрівка відбудеться 19-21 травня.

Ідейним натхненником та організатором першого такого мандрівного табору був Юрій Устимчук.

«Я дуже часто лишався в Острозі на вихідних і завжди на вихідних хотілося десь вийти – все навколо Острога я вже відвідав. Друзі та знайомі стверджували, що в Острозі та навколо нього немає нічого цікавого, а особливо – якщо ти тут вже довгий час і воно тобі все звичне. Якось у квітні 2015 року я на два дні потрапив в околиці с. Теремне - навколишні краєвиди мене полонили просто. Тоді я вирішив, що треба сюди ще повернутися.» – розповідає Юрій Устимчук 


 

«А мої друзі активно організовували табори по Україні. Але я хотів, щоб табір мав би трішки інший формат і знайомив би учасників із історією цього краю. А разом із тим - це була можливість зробити вихідні в Острозі справді активними. Тоді я на збірці висловив ідею - зробити табір - і вже через місяць - ми мандрували. Тоді в перший же день табору він нам на стільки сподобався, що ми вирішили – що він має бути щорічним. Не дарма існує вислів «хто не подорожує - читає лише одну сторінку книги» – так про учасників табору можна сказати – що цих декілька днів – це можливість прочитати півбібліотеки. Такі мандрівки дають змогу по іншому подивитися на життя.» – додає організатор.


 

Маршрут Весняного мандрівного табору «Стежками князів Острозьких» – це 50 кілометровий шлях через такі населені пункти: «Острог – Межиріч – Лючин – Новомалин – Буща – Батьківці – Іляшівка – Данилівка – Мости – Гурби».  Мандрівка цим краєм – це можливість побачити чудові краєвиди, архітектурні пам'ятки, знайти нових друзів та й вирватись із своєї зони комфорту та просто відпочити.

Цього року заплановано багато цікавинок у таборі. Зокремо табір триватиме не два дні, як попередні табори, а три. Новинкою стане проведення різного роду тренінгів, гутірок та майстер-класів.


 

Попередньо плануємо проводити табір на 50 людей.Організатори зазначають, що  хоча зголошення ще офіційно не розпочато, друзі з різних міст, вже виявили бажання приєднатися до табору.

Точно мандруватимуть Острожчиною молодь із Луцька,Львова, Черкас, Житомира, Києва та Вінниці. 


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024