Художниця з Рівненщини представила свої картини в Острозі

05 Квітня 2017, 17:09
3877

У середу,  5 квітня, відкрили виставку картин Світлани Марковець у НаУ «Острозька академія».

Виставка має назву «Переплетення». Картини виконані у різних техніках і на різну тематику. Є і зображення мотанок, і янголів, і натюрморти. Серед усіх робіт художниці виділяється картина, на якій зображено український етно-гурт «ДахаБраха».


 

Світлана Марковець народилася в містечку Березне, що на Рівнещині. На початку кар’єри працювала дизайнером одягу, але більшість часу приділяла живопису. Графічний живопис – так можна охарактеризувати стиль, у якому творить художниця. На одних роботах штрихи великі й фактурні, на інших дрібні та дуже обережні.

«Це вже моя друга персональна виставка. Тут переважно представлені картини мотанок. Мотанки – це наша українська обрядовість, яку я поєднала з сучасним світом. «Переплетення» - це не тільки переплетення ткацьких фактур. Це ще й переплетення життя, традицій, минулого й сьогодення. Тут різнокольорова гама, різна техніка, адже все таки я працюю з різними жанрами та стилями», – розповідає художниця Світлана Марковець.


 

Ініціатором події став мистецтвознавець Микола Бендюк. Експозиція розміщена на другому поверсі головного корпусу Острозької академії. Під час представлення відвідувачі мали можливість поспілкуватися з авторкою виставки та отримати відповіді на всі свої запитання.

«У мене склалося враження про автора, як про молоду, енергійну та креативну особистість. А от що можна сказати про самі картини – це те, що вони навіюють весняний настрій. Можна також розгледіти  різдвяні мотиви, а також щось таке осіння. Дуже переплітається кольорова гама», – ділиться своїми враженнями про виставку Олександр Сильман.




1



Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024