Острожани закликають не викидати собак на вулиці

04 Квітня 2017, 19:50
4461

Щорічно 4 квітня відзначається Всесвітній День бродячих тварин. Він має на меті привернути увагу громадськості до проблеми тварин, які залишились без нагляду. Одне із завдань цього дня також закликати людей нести відповідальність за своїх домашніх улюбленців і не викидати їх на вулиці.

Як же боротися з цією проблемою?

Законодавством України це питання регулюється відповідно до ст. 17 Закону України «Про захист тварин від жорсткого поводження». У цій статті вказано, що забороняється використовувати негуманні методи умертвіння тварин, що призводять до загибелі від задушшя, електричного струму, больових ін’єкцій, отруєння тощо.

Депутати Острозької міської ради виділили 50 тисяч гривень на стерилізацію безпритульних собак. Це рішення ухвалили 24 лютого.

Читайте також: Як в острозі відбуватиметься стерилізація безпритульних собак

Чи кусають собаки мешканців Острожчини?

За офіційною інформацією Острозького відділу поліції ГУНП на Острожчині зі скаргами на те, що безпритульні собаки їх покусали, звернулась одна людина впродовж 2016 року. Також одна людина поскаржилась на те, що її вкусила безпритульна собака у 2017 році. Як бачимо, офіційно, таких випадків небагато. Але правоохоронці додають, що люди просто не пишуть заяв зі скаргою щодо такої проблеми.


 

А що про це думають самі острожани?

Журналісти редакції Район.Острог опитали жителів міста, що вони думають з приводу проблеми безпритульних тварин і можливості її вирішення.

Катерина

В Острозі є багато безпритульних тварин. Я би хотіла, щоб створили притулок для таких тварин, щоб про них піклувалися. У мене є дві свої собаки. Одну із них нам підкинули, ми забрали її й вигодували. Хочеться, щоб люди самі думали про тварин і не викидали їх, адже багато залежить від людини.


 

Петро

Проблема безпритульних собак однозначно існує, тому що я бачив їх багато. Вони бігають у громадських місцях. Можливо, якби люди забирали їх собі або віддавали в притулки, то проблема вирішилася б дуже швидко. Я думаю, що люди, які викидають собак чи котів на двір, безсердечні. У них немає совісті. У мене особисто є собака і я її дуже люблю.

Ніна

Така проблема є, але я не знаю, як її вирішити. Краще не викидати тварин взагалі. До них потрібно ставитись гуманно, віддавати знайомим.

Ігор

Таки так, проблема є. Я бачив стерилізованих тварин, тобто їм зроблена операція. Але по окраїнах бігає дуже багато собак не стерилізованих. Потрібно робити операції, стерилізувати їх. Ми ж цивілізовані люди, ми тварин любимо. Якщо я люблю собаку чи кота, то я його люблю. Те ж порося чи телятко…тим більше, собачка, яка бігає біля тебе, лащиться. Коли людина викидає тварину, то її треба бити більше, ніж ту собаку.

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024