Бадівка: протистояння православних конфесій навколо храму продовжується

04 Квітня 2017, 15:05
4026

Верховний Суд України 17 березня повернув скаргу релігійної громади Київського патріархату села Бадівка, про перегляд постанови Вищого Господарського суду від 20 грудня 2016 року, оскільки зазначена громада не оплатила судовий збір та неналежно оформила документи.

Вищий Господарський суду України 20 грудня 2016 року постановив зобов’язати представників Київського патріархату покинути храм, проте, як повідомляють на СПЖ, 3 березня 2017 року до правозахисниці Рівненської єпархії УПЦ МП зателефонував державний виконавець. Він повідомив, що представники Київського патріархату подали позов до Верховного суду України, тому рішення передачі храму не виконуватимуть до 17 березня.

«Заяву релігійної громади Святої Рівноапостольної Марії Магдалини парафії Рівненської єпархії Української Православної церкви Київського патріархату про перегляд Верховним Судом України постанови Вищого господарського суду України від 20 грудня 2016 року у справі № 918/160/15 і додані до неї матеріали повернути заявнику», – йдеться в ухвалі суду

– Якщо скаргу Київського патріархату відхилено, то це означає, що виконавча служба не може більше ухилятись від виконання рішення Господарського суду, має виселити громаду КП із церкви на честь Рівноапостольної Марії Магдалини, яку вони набули та утримують незаконним способом, – прокоментував СПЖ протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з урегулювання міжконфесійних суперечок при Рівненській єпархії УПЦ. – Ми, віряни УПЦ, вимагаємо, щоб усі сторони конфлікту дотримувалися українського законодавства, жили та чинили по совісті та закону.

«Ми дозбираємо документи та подамо їх повторно до Верховного суду України. Також ми написали заяву про відтермінування до виконавчої служби. Так, юридично Московський патріархат має силу, але фактично ні. Люди сказали, що їм байдуже до рішення будь-якого суду. Вони до останнього стоятимуть на своєму. Храм належить не конфесії, а громаді. Громада законно перейшла до Київського патріархату, автоматично це мало відбутися і з храмом», –  розповідає благочинний Острозького району прот. Юрій Лукашик

Наразі, 24 березня 2016 року Рівненська єпархія УПЦ подала скаргу до Господарського суду в Рівненській області на державного виконавця.

Читайте також:

СБУ обшукало оселю острозького священика УПЦ МП

Священник Віктор Земляний повернувся із Німеччини

В Острозькому районі зруйнували храм 18-го століття

Коментарі
04 Квітня 2017, 23:15
Коли ви вже почнете мочити московсько гундяєвських прихвостнів.Собача москальська говірка вже дістала
04 Квітня 2017, 23:54
Гляньте матеріали СПЖ http://uoj.org.ua/video/tsn-gotovit-radikalov-dlya-religioznoy-voyny<br/>Як можна на них посилатись? Завтра будите новини брати у россия24?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024