В Острозькій академії визначили переможців Всеукраїнської олімпіади з української мови

20 Березня 2017, 11:58
4166

18 березня 2017 року в Національному університеті «Острозька академія» відбувся ІІ (фінальний) етап Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури, у якому взяли участь школярі з дванадцяти областей України.

Учасників привітав кандидат філологічних наук, заступник завідувача кафедри української мови і літератури Віталій Максимчук. Директор Інституту довузівського, заочного та дистанційного навчання Галина Пастушок проінформувала про особливості вступної кампанії-2017, а другокурсниця української філології Віолета Немикіна розповіла про насичене студентське життя та можливості реалізувати себе в університеті.

Учасники олімпіади написали твір на тему «Ми мусимо бути європейцями на українському ґрунті», який журі перевіряло відповідно до критеріїв оцінювання власного висловлення, використовуваних під час ЗНО.

За результатами фінального етапу олімпіади перше місце посіла Дронова Тетяна, учениця 11 класу Бохоницької СЗШ І–ІІІ ступенів (Вінницька область).


 

Дуже задоволена, що взяла участь в олімпіаді. Я покращила свої навички в написанні творів, пригадала те, що вчила, коли проходила перший інтернет-етап. Я вражена гостинністю Острозької академії, дуже привітними студентами. Мені дуже сподобалася екскурсія. Я ні на мить не пошкодувала, що взяла участь, – ділиться враженнями переможниця.

 

Друге місце посіла Парфьонова Катерина, учениця 11 класу Житомирської ЗОШ №28 ім. гетьмана Івана Виговського.


 

Побувавши в Національному університеті «Острозька академія», я зрозуміла, що тут особлива атмосфера, привітні люди, тому прагну вступити саме до цього вищого навчального закладу, – розповіла школярка.

 

Третє місце розділили Токарчук Надія, учениця 11 класу Сарненського НВК «Школа-колегіум» імені Тараса Григоровича Шевченка (Рівненська область), та Яцюк Дарія, учениця 11 класу Немиринецької ЗОШ І–ІІІ ступенів (Хмельницька область).

У Національний університет «Острозька академія» приїжджаю вже втретє. Мені тут дуже подобається, тому прагну вступити саме до цього вищого навчального закладу. Вважаю олімпіаду з української мови і літератури надзвичайно важливою, адже вона сприяє глибшому вивченню рідної мови, підвищенню рівня грамотності, – поділилася враженнями Надія.


 

А Яцюк Дарія розповіла:

В Острозькій академії я побувала вперше. Варто сказати, що тут панує дуже тепла й затишна атмосфера. Загалом мені все дуже сподобалося, тому спробую вступити до цього вищого навчального закладу. Спасибі організаторам олімпіади за можливість побувати у стінах університету.


 

ФОТО Віолети Немикіної.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром