Священник з Острога відвіз волонтерську домогу до Святогірської Лаври

18 Березня 2017, 13:23
3631 Джерело: uoj.org.ua

Православні волонтери доставили в Свято-Успенську Святогірську Лавру (Донецька обл.) продукти та іншу допомогу, зібрану віруючими Рівненської єпархії Української Православної Церкви для мирних жителів Донбасу. Разом з волентерами на Східній Україні з місією побував і священник з Острога Віктор Земляний.

За розповідями священнослужителів, дорога виявилася надзвичайно складною. На кордоні Київської і Полтавської області, де дорога після зими повністю зруйнована, одна вантажівка потрапила в яму та поламалася. Після Харкова дорога зникла зовсім, від асфальтового покриття не залишалося нічого – на думку волонтерів, його розбила важка військова техніка. Швидкість руху не перевищувала 40 кілометрів на годину, повідомляє uoj.org.ua.


 

До Святогірської Лаври мандрівники приїхали о 3 годині ночі: на них чекали та одразу ж провели в готель.

«Мені часто доводилося ночувати в готелях при монастирях, але я ніколи не зустрічав там такої великої кількості дитячих та інвалідних візків. Ранок приніс пояснення: до Лаври від обстрілів бігли в основному мами з маленькими дітьми та інваліди, тому що розуміли, що в стінах обителі знайдуть порятунок та співчуття», – розповів протоієрей Віктор Земляний.

Намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній зауважив, що без допомоги волонтерів останні два роки в обителі не змогли б прийняти таку велику кількість людей. «Хоча в нас і господарство велике, запаси зникають зі швидкістю вітру. Ми тримаємо корів, биків, але, щоб прогодувати біженців, довелося зарізати майже всіх биків», – сказав Владика.

У розмові вранці після розвантаження митрополит Арсеній подякував волонтерам, які не в перший раз привезли допомогу для обителі, і сам провів для них екскурсію по Святим Горам.

Довідково:

Свято-Успенська Святогірська лавра — православний монастир, зараз Московського патріархату, у Святогірську (Донецька область). Монастир розташований на високому крейдяному правому березі Сіверського Дінця (так звані Святі гори). Окрім наземних будівель, має крейдяні печери. У лаврі зберігаються мощі преподобного Іоанна, затворника Святогірского.




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром