Свята, іменини та народні прикмети 18 березня: день комунальника

18 Березня 2018, 08:00
7871

Доброго, суботнього ранку, дорогі читачі!

Сьогожні 18 березня! Сьогодні на вулиці лютує мороз, тому це чудовий час, щоб провести його з рідними та близькими людьми, відпочити від робочих буднів.

18 березня відзначають день працівника податкової та митної справи України. Свято встановлено указом Президента України В. Ф. Януковича від 11 жовтня 2013 року ураховуючи значну роль органів доходів і зборів у забезпеченні єдності та цілісності податкової і митної політики держави, на підтримку ініціативи Міністерства доходів і зборів України.

День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення України відзначають щорічно в третю неділю березня. Це свято було засноване ще за часів Радянського Союзу (у 1966 році) і до сих пір не забуте представниками професій, пов'язаних з комунальним сектором і сферою обслуговування.

Спочатку свято було призначене на четверту неділю липня, а пізніше перенесено на третю неділю березня. Тому часто вітання з цією подією доводиться приймати двічі на рік.

На сьогоднішній день сфера обслуговування і ЖКГ забезпечують комфорт в нашому житті. Це свято по праву можуть відзначати співробітники ательє, автосалонів, майстерень, ремонтних контор, перукарень і т.д. Всі ці люди дбають про те, щоб у нашому житті було якомога менше проблем, пов'язаних з облаштуванням побуту.

День ангела святкують: Іраїда, Андрій, Костянтин, Кирило, Конон, Раїса, Юрій, Іван, Марко, Федір

В народному календарі 18 березня - день Конона Городника. Яка погода цього дня - така і на наступні сорок ранків.

В давні часи говорили: «Конон на город покликав», «На Конона копай грядку», «Хоч би в день Конона Городника була і зима, починай орати город, и якщо почнеш у цей день, неодмінно город буде добрий і овочів буде багато».

По погодних прикметах, якщо на Конона Городника тепло і ясно, то влітку не потрібно боятися граду, що побиває розсаду.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39