«Якщо ви не напишете свою книжку, ви будете нещасними» – літературознавець Ростислав Семків

17 Березня 2017, 16:20
4176

У стінах НаУ «Острозька академія» презентував свою книгу «Як писали класики» Ростислав Семків у четвер, 16 березня.

Ростислав Семків – літературознавець, критик, викладач Києво-Могилянської академії, директор та засновник видавництва «Смолоскип». За його словами, ідея написання книги виникла внаслідок читання курсу лекція, які так і називалися «Як писали класики». Вони перетворені в есе, з яких і складається книга.


«Є курси, які навчають писати, бо навіть в художній літературі є свої особливості, певні правила, яким потрібно вчитися», – наголосив автор.

Книга «Як писали класики» містить 7 розділів, у кожному з яких по 3 есе. У ній зібрані практичні поради та рекомендації відомих авторів про те, як досягти успіху.

Відвідувачка презентації Олеся Гущук розповіла: «Направду, я вже чула про цю книгу і було дуже цікаво поспілкуватися з автором. Раніше я сумнівалася, чи купувати її, хоча назва така провокуюча й цікава. Але саме завдяки цій презентація я вирішила купити книгу, у якій намагатимусь знайти якісь цікаві моменти про улюблених авторів. Читаю багато, але завжди цікаво знайти отой підтекст, що спонукало письменника писати так, а не інакше. Відповідно я думаю, що саме завдяки книзі Ростислава Семківа, я зможу це зробити».

«Ви можете досягнути, чого я вам бажаю, багатьох успіхів у кар’єрному зростанні, у сімейному житті й багато ще в чому. Але, якщо ви не напишете свою книжку, ви будете нещасними, тому попри все, що ви будете робити, а ви багато речей будете робити треба написати книжку», – Ростислав Семків закликав слухачів, переважна більшість яких були студенти філолології.

На останок автор відповів на запитання, а також всі охочі мали змогу купити книгу Ростислава Семкова та отримати автограф.



 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024