Острозьким учителям розповіли як виявляти школярів, схильних до суїциду

16 Березня 2017, 12:50
2768

У середу, 15 березня, з учителями та класними керівниками Острога провели семінар на тему «Формування життєвих компетенцій учнів як важливий аспект профілактики суїцидальної поведінки».

Необхідність проведення такого семінару для вчителів та класних керівників виникла через зростання чисельності та популяризацію так званих «груп смерті» у соціальних мережах. 


 

«На сьогодні однією з проблем, які лякають батьків та педагогів, є так звані «групи смерті», адміністратори яких свідомо та навмисно штовхають дітей до самогубства. Усі ми вже знаємо, що однією із масових мереж, у якій розповсюджуються групи смерті є соціальна мережа «Вконтакте». Ці спільноти мали ніби безневинні назви «Розбуди мене о 4.20», «Синій кит», «Море синіх китів». Такі групи блокувалися представниками кіберполіції, але на заміну їм створювалися нові», – розповідає методист методичного кабінету Острозького відділу освіти Сергій Амбразюк.

«На початок березня було нараховано 433 групи смерті. Тому, враховуючи глибину проблеми, ми хотіли познайомити педагогів з азами, які потрібно знати, щоб запобігти суїцидам серед школярів», – додає пан Сергій


Під час семінару психологи-практики ознайомили вчителів зі ступенями та видами суїцидальної поведінки, чинниками, які стимулюють виникнення суїцидальної поведінки та, звичайно, з методами профілактики таких явищ. Педагогам розповіли та показали практичні методи виявлення дітей зі схильністю до суїциду.

Організатори сподіваються, що знання отримані під час семінару вчителям не доведеться використовувати.





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39