Родинам Острожчини пропонують стати патронатними сім`ями

04 Січня 2018, 16:35
3345 Джерело: At Brovary

Для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, шукають патронатні сім’ї. Тобто подружжя, в якому один із членів родини професійно виконуватиме обов’язки патронатного вихователя.

У таких батьків дитина перебуватиме тимчасово – допоки не будуть подолані скрутні умови, але не більше 3-х місяців.

За це вихователі отримуватимуть заробітну плату.

В патронатних родинах дітей виховуватимуть та надаватимуть соціально-психологічну реабілітацію. Для цього потенційні вихователі пройдуть спеціальний курс підготовки.

Хто може стати патронатним вихователем?

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі. Також вони повинні проживати на спільній житловій площі, мати позитивний досвід виховання дітей.

Виконання обов’язків патронатного вихователя не має поєднуватися з іншою трудовою діяльністю.

Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. А в період між влаштуваннями дітей – півтора прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Крім того, на кожну дитину буде надаватись соціальна допомога – два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Для тих, хто виявить бажання стати патронатним вихователем, можна звертатися до Острозького районного центру соціальної служби для дітей, сім`ї та молоді за телефоном: 30541, або за адреосю м. Острог, вул. Незалежності, 16. Жителі Острога можуть звернутися і до міського центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді за тел. 30926 абож за адресою м. Острог, вул.Кривоноса,32.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39