Чи варто святкувати день св. Валентина: думка священика

14 Лютого 2017, 09:36
2823 Джерело: Joinfo

Сьогодні острожани, як і багато людей загалом, відзначають день святого Валентина - свято всіх закоханих. Ми поцікавилися у священика про те, чи варто святкувати це свято та як церква до нього ставиться. Про це ми поцікавилися у настоятеля Свято-Миколаївської церкви м. Острог протоієрея Юрія Лукашика.

Чому українці святкують день св. Валентина

Св. Валентин – це католицький святий, тому і свято католицьке. В  православ'я воно увійшло у зв'язку з тим, що європейська традиція стає ближчою для нас. Цей день у Європі має шалену популярність, а ми стаємо частиною Європи і тому у нас це свято також набрало популярності.

Як церква ставиться до дня св. Валентина

Я не думаю, що церква ставиться негативно, хоча церква має духовні рамки. Церква старається не розсіюватися на такий більш світський підхід. Вона вітає те, що приносить радість та настрій людям. Можливо колись православ`я було більш консервативним, але вона не може бути замкнена у стінах. На мою думку, церква добре ставиться до цього, адже це свято закликає до любові.

Православна церква не проти цього свята, але це свято не є церковним.

А християнство вітає любов, адже любов – це є духовне почуття, яке найбільше з усіх. Любов є у нашому світі і буде в майбутньому, вона не зміниться.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром