Священник Віктор Земляний повернувся із Німеччини

07 Лютого 2017, 09:40
5939

Закордон священик літав, адже відвозив хвору дівчинку на лікування. Віряни зібрали гроші на дорогу операцію для хворої дитини, і отець полетів з нею у Німеччину.

Минулого тижня з аеропорту «Бориспіль» до Німеччини вилетіла п’ятирічна Валентина Мирон, її бабуся та священик Віктор Земляний. Дівчинка страждає на рідкісне захворювання: ані в Україні, ані в Південній Кореї їй не змогли поставити точного діагнозу.

П’ятирічна Валентина перенесла понад 70 операцій під загальним наркозом на гортані: їй зрізають постійно наростаючі папіломи.

Дівчинка під опікою бабусі. Через хворобу Валентина може говорити тільки пошепки, що ускладнює спілкування, і інші діти її цураються.

На лікування було необхідно 25 тисяч євро. Небайдужі люди з Рівненської єпархії УПЦ змогли зібрати 17 тисяч. Решту коштів надав меценат.

Отець Віктор розповідає, що поїздка мала відбутися на тиждень раніше, але у зв'язку з обшуком, якій провело у його домі СБУ, її довелося перенести. Адже під час обшуку у священика вилучили телефон, у якому знаходилися всі контакти. На щастя їх вдалося швидко відновити.

По приїзду священик розповів, що дівчинку вже оглянув лікар та визначили подальший курс лікування.

Острозький священик Віктор Земляний часто фігурує у матеріалах російських ЗМІ

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024