Військовий ліцей та Острозька академія не можуть поділити приміщення

11 Січня 2017, 10:00
4425 Джерело: facebook.com

У вівторок, 10 січня, під стінами Національного університету «Острозька академія» зібралися декілька десятків людей на пікет. Причиною пікету стало спальне приміщення «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради.

7 січня, 2017 року закінчився договір оренди даного приміщення, тому по закону 10 січня ліцеїсти повинні були звільнити будівлю спального корпусу та повернути її для Острозької академії. Керівництво ж академії стверджує, що приміщень для навчання та проживання студентів уніврситету вистачає тому, вони не наполягають на поверненні будівлі, але наголошують, що це питання потрібно врегулювати в юридичній площині.

«Запевняння ректора НУ «Острозька академія» Ігоря Пасічника, оприлюднені у місцевих ЗМІ, у його добрих та щирих намірах щодо толерантного вирішення згаданих майнових питань на сьогодні у колективу ліцею не викликає довіри, адже у практичній площині виливається у судові позови про розірвання діючих договорів оренди (лише у 2016 році їх було вісім) та неодноразові звернення до Міністерства освіти про дозвіл на їх розірвання.

Тому у ході акції присутніми членами громадської організації були озвучені рішучі наміри щодо відстоювання права вихованців закладу на здобуття освіти в Острозькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою та підтримано як звернення батьків вихованців ліцею-інтернату до ректора НУ «Острозька академія» із проханням переглянути загарбницьку позицію щодо майна ліцею, так і звернення випускників закладу до органів державної влади, у компетенції яких є вирішення питання забезпечення ліцею будівлями та захист права юнаків на здобуття початкової військової освіти.»  – розповідає голова громадської організації «Захисник Острозького ліцею-інтернату» Ігор Тимощук .

«Є в Острозі ліцей з посиленою військовою і фізичною підготовкою. І цей ліцей отримує грубі гроші з обласного бюджету. А орендує він приміщення в Острозькій академії. Строк оренди одного з корпусів, що використовує ліцей, скінчився 7 січня цього року. Керівництво ліцею практично нічого не зробило, щоб продовжити термін оренди і вирішити це питання в юридичній площині. Зате яку гарну акцію протесту провело!
Словом, навчилися в нас люди створювати протестні картинки для телевізії. Аж душа радується! І це правильно - бо все більше живемо ми в світі віртуальному, де панують зазнімковані картинки.» – написав на своїй сторінці в соціальних мережах проректор Національного університету "Острозька академія" Петро Кралюк.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024