Фонди Музею книги поповнилися ще одним унікальним виданням

02 Січня 2017, 18:51
2989 Джерело: oblrada.rv.ua

Музей книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника Острога до свого 31-го дня народження поповнився новим унікальним експонатом – факсимільним відтворенням «Букваря в лицах» Каріона Істоміна з чудовими гравюрами Леонтія Буніна XVII ст.

Острожанка, журналіст і громадська діячка Галина Шишкова подарувала «Букваря в лицах» Каріона Істоміна (Москва, 1694), видрукуване там же, але у 1995 році видавництвом «Резон».

«Галина Шишкова раніше працювала менеджером із продажу у видавництві та отримала унікальне видання у подарунок», - розповів старший науковий співробітник комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник Острога» Рівненської обласної ради Анатолій Хеленюк. 

Чоловік додав, що таких книг було видруковано лише 105 на спеціально виготовленому за старими технологіями папері з філігранями при допомозі хромотипії, тобто пігментному друку ручної роботи.

У коментарі для видання Острог. інфо Галина Шишкова розповіла, що видання віддала до музею ще на початку 2000-х років. А цьогоріч просо документально зафіксували факт подарнунку унікальної книги.

Буквар стане окрасою колекції факсимільних видань музею, серед яких є факсимільні відтворення Острозької Біблії, Острозького та Львівського Букварів Івана Федорова, Граматики слов’янської Мелетія Смотрицького, Требника Петра Могили тощо. 

istomin.jpg

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром