Для перепланування житла не потрібен дозвіл

29 Грудня 2016, 09:06
3423 Джерело: bud-porada.in.ua

Тепер при виконанні робіт, які не передбачають втручання в несучі конструкції, отримувати дозвільні документи не потрібно.

"Постановою уряду ми спростили правила користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків. Відтепер власникам житла або наймачам гуртожитків, за погодженням з власником, при виконанні робіт з переобладнання і перепланування, які не передбачають втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування, не потрібно отримувати дозвільних документів", – заявив віце-прем'єр-міністр, – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час засідання уряду, пише Сегодня.

Зубко також зазначив, що після завершення таких робіт введення об'єкта в експлуатацію також не потрібно.

Нагадаємо, раніше для переобладнання і перепланування було необхідно дозвіл виконавчого комітету місцевої ради. Виняток становили лише перепланування, пов'язані з склінням балконів і лоджій, об'єднання ванної кімнати з туалетом, демонтаж вбудованих шаф, антресолей і комор, збільшення житлової площі за рахунок демонтажу некапітальних стін і використання площ коридорів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024