Коли в Острозі з`явиться громадський туалет

15 Грудня 2016, 18:15
5448

Для жителів міста проблема громадського туалету постає дуже гостро, і певні зрушення в цьому питання не могли не зацікавити людей.

На  місці старого туалету вже стоїть огородження та розміщено паспорт об’єкту.



Земельну ділянку, яка належала місту віддали Наталії Мамонтовій власниці перукарні «Софія», з умовою будівництва на ній громадського туалету загального доступу.

Поспілкувавшись з землевпорядником, вдалось дізнатися, що така альтернатива є виправданою.

«Річ у тім, що туалет, який там стояв був у жахливому стані: його ніхто не прибирав, освітлення було відсутнє, труби протікали. Дозвіл на землю давав навіть не землевпорядник, а депутати міської ради. Ні в центрі міста, ні за його межами туалетів немає.» – розповідає головний спеціаліст з питань землекористування Анатолій Семенюк.

«Якщо у місті відбувались якісь культурно-масові заходи туалет просто зачиняли, і якщо для жителів Острога це стало вже звичним явищем, то для гостей міста це свого роду шок. Тому Наталії Мамонтовій виділили шматок землі з умовою будівництва туалету, що вона і зробить» – додав Анатолій Семенюк.


«Хотілося зробити щось для міста, для його розвитку, а коли з’явилась така можливість, то відразу зацікавилась цим. Туалет буде платним, адже потрібно буде відшкодувати кошти на будівництво, але збудований він буде за сучасними технологіями, для зручності острожчан .Сподіваюсь, що за рік це все вирішиться» – поділилася Наталія Мамонтова.

На сайті Район.Острог було проведено опитування. Острожани відповідали на питання про те, чи згодні платити гроші за громадську вбиральну в Острозі. 72% опитаних містян схвально відповіли на це запитання. Вони готові платити за міський туалет, якщо він буде у належному стані.


 

Автор: Надія ЛЕВКІВСЬКА

Коментарі
18 Грудня 2016, 12:19
Туалет в місті це дуже добре!! Його особливо не вистачало під час масових заходів в центрі міста.<br/>Але... Туалет має бути платним.. Нічого дивного в цьому немає, адже інвестор вкладає кошти, буде його обслуговувати.. Но!! Згідно законодавства, якщо є платна послуга, то має бути і безкоштовна албтернатива. Но це питання вже до нашої &quot;поважної&quot; влади...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром