Верховна Рада прийняла закон 5130: стипендію отримуватимуть лише найкращі студенти

07 Грудня 2016, 10:11
4881 Джерело: segodnya.ua
У вівторок, 6 грудня, народні депутати підтримали законопроект із реєстраційним номером 5130. Він скасовує отримання не менше 2/3 студентів стипендій та переносить право визначати порядок їх нарахування вченим радам ВНЗ.

Проект закону був винесений на розгляд до Верховної Ради України. Ним вноситься зміна до Закону України «Про вищу освіту» та скасовується норма, відповідно до якої академічні стипендії повинні отримувати не менше 2/3 та не більше 75% студентів. Про це повідомляє  сайт studway.com.ua.

Законопроект був ухвалений 277 голосами. Тепер академічні стипендії будуть отримувати особи, які досягли значних успіхів у навчанні та/або науковій діяльності згідно з критеріями, встановленими Кабінетом Міністрів України.

Частка студентів, які мають право на отримання академічних стипендій, встановлюється вченою радою вищого навчального закладу у межах визначеного Кабінетом Міністрів України загального відсотка студентів, які мають право на отримання академічних стипендій, та стипендіального фонду.

При цьому студентам вищих навчальних закладів, які мають право на отримання соціальної стипендії і набувають право на отримання академічної, надаватиметься один вид стипендії за їх вибором.


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром