Письменник та журналіст Євген Положій відвідав Острожчину

23 Листопада 2016, 17:59
2886

У Національному університеті «Острозька академія» Євген Положій презентував свій новий роман «5 секунд 5 днів» про життя, війну та жагу до справедливості.

Презентоване видання – це своєрідне продовження роману «Іловайськ». Автор  використовує художній стиль письма, адже ввжає, що саме в такій формі простіше доносити болючі реалії війни до людей. Книги побудована на основі реальних історій

Десятки доль, сотні забраних життів, сльози та біль війни – можна побачити на сторінках «Іловайську». Але вмістити весь об’єм інформації в одну книгу виявилось неможливим, тому письменник вирішив написати продовження.

«Я написав свою, сподіваюсь,  останню книжку про війну», – розмірковує Євген Положій.

«5 секунд, 5 днів» поступається за розмірами попередній книзі, а увага акцентується на долях трьох людей, тоді як «Іловайськ» – це 12 новел пов’язаних між собою часовим відрізком та подіями в зоні боїв.

Часовий алгоритм книги: 5 секунд, 5 днів, 5 років та вічність. Головний герой усе життя бореться за справедливість,  а коли починається війна записується в добровольці. Потрапляючи в «Іловайський котел», дивом залишається живим. Повертається додому та дізнається, що його побратим відступився від цінностей, які люди відстоювали на Майдані, а пізніше гартували в боях.

Автор зумів показати життя постраждалих від воєнних дій з нетипового боку, відійшовши від шароварного героїзму, та глибооко проаналізувавши цінності, котрі сповідують персонажі. Книга сповнена любові:  чоловіка до батьківщини, батьків до дітей, маленького хлопчика до свого тата.

Автор: Надія ЛЕВКІВСЬКА

Фото: Вікторія НАЗАРУК

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024