У сусідньому районі оголосили карантин через сказ

22 Листопада 2016, 10:35
2864 Джерело: smolensk.glavny.tv

У Здолбунівському районі оголосили карантин через випадок сказу у лисиці. Межі карантинної зони межують із Острозьким районом.

У зв’язку із випадком захворювання лисиці на сказ у селі Богдашів, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Здолбунівській районній державній адміністрації від 17.11.2016 № 15 було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ с. Богдашів та введені карантинні обмеження.

А також визначено наступні межі загрозливої зони, а саме місто Здолбунів, села – Ільпінь, Орестів, Кошатів, Глинськ, Уїздці, Лідаво, Здовбиця, а також населені пункти Рівненського району – смт. Квасилів, смт. Корнин, с. Загороща та лісові і польові мисливські угіддя Здолбунівської ГО УТМР.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин. В рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації осередку сказу в c. Богдашів, оточуючих населених пунктах та лісових масивах які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції, а саме подвірний обхід з проведення додаткових антирабічних щеплень, роз’яснювальна робота серед населення, тощо. Про це повідомляє Здолбунівська районна державна адміністрація.

Нагадаємо, що на початку листопада у селі Мощаниця Острозького района був зареєстрований випадок сказу у кота.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром