В Острозькій академії відкрилася виставка картин бійця АТО

18 Листопада 2016, 11:09
2636

У четвер, 17 листопада, в приміщенні Наукової бібліотеки Острозької академії відбудеться відкриття художньої виставки Олександра Канібора ─ бійця полку «АЗОВ».

Улюбленим твором Олександра є поема І. Котляревського «Енеїда». Часто своїх товаришів по зброї він малює як персонажів поеми. Козацька стихія заполонила творчу уяву митця, тому у його роботах вільний дух козацтва є головним мотивом. На полотнах художника в образах козаків ми бачимо його побратимів. У творах О. Канібора відчувається вплив народного мистецтва, зокрема у художньому вирішенні відомої іконографії Козака Мамая, – пише сайт photo-lviv.in.ua

За два роки війни Олександр виявив себе не тільки як воїн, котрий з перших днів служби брав участь у боях за звільнення Маріуполя та Мар’янки, в Іловайській операції та Широкінському наступі, а й як непересічна творча особистість. Неодноразово згадувався його позивний і в пресі. Саме він і був тим «Художником», який співав разом з харизматичною Мар’яною Садовською в Маріуполі, а ще розмалював 8-метрові ворота урзуфської бази, долучившись до роботи наполегливої Ольги Черьомушкіної, яка розписала Петриківкою їм паркан. Результат їхніх зусиль увійшов до Книги рекордів Гіннесса.

Фото з соціальних мереж
Фото з соціальних мереж

Фото з соціальних мереж
Фото з соціальних мереж

Фото з соціальних мереж
Фото з соціальних мереж

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024