Свідоцтво про народження дитини можна отримати в пологовому

15 Листопада 2016, 19:00
3700 Джерело: portal.lviv.ua

У Острозькому пологовому відділенні запровадили новий сервіс, який спрощує проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження. Тепер свідоцтво про народження дитини можна отримати не лише у відділі ДРАЦС, а й у пологовому будинку.

Щоб отримати свідоцтво в пологовому будинку необхідно підготувати наступні документи:

1) У разі якщо батьки дитини перебувають у шлюбі та мають спільне прізвище – для реєстрації дитини достатньо звернутися одному з батьків, надавши паспортні документи (паспорти) обох батьків, медичне свідоцтво про народження дитини та оригінал свідоцтва про шлюб.

2) У разі якщо батьки перебувають у шлюбі, однак мають різні прізвища – при реєстрації дитини необхідно звернутися обом батькам, надавши вищезазначені документи, а також батькам необхідно написати спільну заяву про присвоєння прізвища дитині.

3) У разі якщо мати не перебуває у шлюбі – при реєстрації дитини необхідно звернутися безпосередньо матері дитини, надавши паспортний документ (паспорт) та медичне свідоцтво про народження дитини та написавши необхідну заяву.

4) Для іноземців додатково необхідно надавати нотаріально завірений переклад на українську мову паспортного документа (паспорту), свідоцтва про шлюб (у разі видачі його іншою державою) та інших документів, які видані іноземною державою.

Прийом документів  у пологовому відбувається з понеділка по п'ятницю з 14.00 до 15.00.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024