Свята та іменини 4 листопада: ікони Казанської Божої Матері

04 Листопада 2016, 12:35
8338 Джерело: lady.tochka.net

Вітаємо, Вас, любі читачі.

Сьогодні за вікном знову прохолодно,

але нехай у вашій родині панує тепла та затишна атмосфера.

 

4 листопада — «Казанський день», Казанської Божої Матері.

Казанська ікона, належить до найбільш відомих і шанованих у всьому Православному світі ікон Божої Матері. Святкування Пресвятій Богородиці, на честь ЇЇ ікони, званої «Казанська», встановлене на знак вдячності Цариці Небесній за визволення града Москви і всієї Русі від нашестя поляків в 1612 році. Кінець XVI і початок XVII століття відомі в історії Росії як Смутний час. Московія потерпала від нападів польських військ, які глумились над православною вірою, грабували і палили храми, міста і села. Обманним шляхом їм вдалося заволодіти Москвою. За закликом святійшго патріарха Єрмогена московити стали на захист батьківщини. В ополчення, яке очолив князь Димитрій Михайлович Пожарський, було прислано чудотворний образ Пресвятої Богородиці.

​Прикмети на Свято Казанської ікони Божої Матері

  • Добрі люди на Казанську не виїжджають у далеку дорогу − додому довго повертатимуться. Ця прикмета наочно підтверджує попередню. Якщо в дощ виїжджати на колесах, то повертатися потрібно вже на полозах.
  • Хто на Казанську одружується − щасливим буде, не розкається.
  • У Казанську мороз не великий, та стояти не велить.
  • Що Казанська покаже, те й зима скаже.
  • Якщо на Казанську дощитиме − всі луночки наллє, а сніг піде − всі дороги замете.
  • На Казанську ясний день − до похолодання.
  • Казанська морозам дорогу показує.
  • Якщо вранці туман − ще будуть відлиги.

4 листопада іменини святкують: Олександр, Ганна, Анфіса, Гликерія, Денис, Єлизавета, Іван, Карл, Костянтин, Максиміліан, Мартініан, Павло, Руф, Федір.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу ostrog[email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024