В Острозькій академії презентують картини та книгу про славетний рід князів Острозьких

26 Жовтня 2016, 10:08
5852 Джерело: vk.com

У середу, 26 жовтян відбудеться презентація книги Петра Кралюка «Данило Острозький: образ, гаптований бісером» та виставка графіки Олега Кіналя «Славетні князі 
Галицькі - Острозькі»

Художник Олег Кіналь написав 20 портретів славетних князів Галицьких-Острозьких. Митець розповів, що це спільний проект із знаним українським письменником, дослідником історії Володимиром Білінським. 

«Кожен з князів залишив свій слід в історії України, зробив внесок чи то у військовій, чи культурній царині. Наприклад, князь Василь Костянтин Острозький заснував багато міст і замків на південно-східній Волині та Київщині, заснував перший у Східній Європі вищий навчальний заклад − Острозьку академію.

Його зусиллями була видана Острозька біблія. Князь Василь Костянтин Острозький був покровителем православ’я в Речі Посполитій, заснував та розбудовував численні церкви та монастирі», − розповідає Олег Кіналь

Книга «Данило Острозький: образ, гаптований бісером»  − роман-реконструкція. Саме так можна означити біографію родоначальника славетної княжої династії Данила Острозького.

Автор книги відновлює не тільки життєпис князя та історичне тло його епохи, але й принципи та прийоми роботи творців давньої української книжності. Додаткові можливості роздивитися епоху «Сутінків Середньовіччя» дає читачеві ретельно підібраний ілюстративний матеріал.


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024