З 1 січня острожан лікуватимуть по-новому

21 Жовтня 2016, 18:28
3286 Джерело: Знай.ua

З 1 січня в дію вступає закон за яким, острожани самостійно обиратимуть собі терапевтів та педіатрів та заключатимуть з ними договір на рік. 

​Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун  розповідає, що сімейні лікарі, педіатри та терапевти почнуть підписувати контракти з пацієнтами на рік,  – передає Корупція.Інфо.

«Кожен лікар отримає гроші за реальну людину, яку він веде і яка уклала з ним договір», – розповіла міністр.

Вона додала, що пацієнти зможуть самостійно вибирати собі лікаря і можуть змінити його після закінчення контракту, якщо лікар з якихось причин перестане влаштовувати пацієнта.

«У той же час лікар теж буде зацікавлений у своїй репутації і кількості пацієнтів, адже до цього буде прив'язаний його дохід», – наголосила Супрун.

Також з 1 січня стартує реімбурсація ліків (відшкодування громадянам витрат на придбання лікарських засобів) від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і бронхіальної астми.

Крім того, Супрун зазначила, що надалі медустанови так само будуть належати міським або обласним радам, але зможуть отримувати фінансування від інших джерел, наприклад, здавати приміщення в оренду, самостійно визначати, яке обладнання придбати або, можливо, краще не купувати, а взяти в оренду.

«Лікарняна стурктура поділена на дві ланки первинну (педіатри, терапевти, невідкладна допомога) та вторинна (інші лікарі). Дана реформа торкнеться лише первинної ланки. Як воно вплина на якість медицини важко сказати, покаже час. Але є багато не зрозумілих моментів у впровадженні даного закону. Оцінити всі плюси і мінуси ми зможемо після того як закон вступить в дію», ‒  розповідає лікар-дерматолог Острозької центральної районної лікарні Наталя Мантула.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024