В Острозі дітей вакцинують від туберкульозу

19 Жовтня 2016, 14:00
2614 Джерело: ua.teddyclub.org

Вже більше року жителів району хвилює проблема відсутності вакцин. Є сім`ї у яких трирічні діти не мають жодної прививки, тому що їм вакцини просто не вистачило.

Проблеми з вакцинацією розпочалися в 2014 році. Все тому, що відбувалися запізнілі тендери на купівлю вакцин та Міністерство охорони здоров`я зменшило фінансування на щеплення. А в 2015 році закупівель взагалі не відбувалося. Ситуація покращилася лише влітку 2016 року.

В липні 2016 року до районної лікарні надійшла партія комплексних вакцин від дифтерії, коклюшу та правця. А на початку жовтня лікарня отримала вакцину від туберкульозу. І вже впродовж трьох тижнів діти району можуть отримати цю привику.

«Я дуже рада, що почали надходити вакцини, адже це дуже потрібно. Мій син перехворів на коклюш в 8 місяців, а якби він був привитий від цієї хвороби, то не захворі би. Після того як ми вилікувалися, я вирішила, що робитиму сину всі потрібні щеплення.», - розповідає Олена мама 1-річного Назарчика.

ДОВІДКА

Вакцина БЦЖ - це живі збудники туберкульозу, які після спеціальної обробки, втратили здатність викликати захворювання, але не втратили здатність створювати протитуберкульозний імунітет.

Вакцинація від туберкульозу не може захистити від інфікування туберкульозом. Зараз в Україні зареєстрована епідемія ТБ, і кожен може інфікуватися. Особливу небезпеку туберкульоз становить для маленьких дітей.Після вакцинації у дитини формується достатньо сильний імунітет, щоб не допустити тяжкого захворювання після інфікування.

Нажаль, якщо дитина не щеплена від туберкульозу, у неї існує високий ризик розвитку важкої форми туберкульозу, яка можепризвести доінвалідизаціїі навіть смерті.

Лікар рекомендує батькам проведення необхідної вакцинації/ревакцинації, рішення приймають батьки дитини. Саме від рішення батьків залежить, чи буде дитина захищена від туберкульозу в належній мірі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024